Brother - Üdvözöljük a Print 3.0 világában!

mfcj4410dwEgyedülálló újdonsággal érkezik a Brother Print 3.0 nevű sorozata. A legújabb széria szakít a hagyományos gondolkodásmóddal, milyennek kell kinéznie egy nyomtatónak, mekkor kell, hogy legyen, és hogyan nyomtasson. A Brother megalkotta az új generációs Print 3.0 elnevezésű nyomtató családját, amely már Magyarországon is kapható.

Bővebben...

Gondolatok a webről és a honlapszerkesztésről

Talán emlékszünk még „A Hálózat csapdájában” című filmre, ahol Sandra Bullock, az okos és csinos programozó szövevényes, fordulatokban gazdag akciófilmben próbálta visszaszerezni a neten keresztül elrabolt és kicserélt személyazonosságát. 1995-ben tátva maradt a szánk, hogy ilyen számítógéppel egyáltalán lehetséges. A főhős e-mail-eket küldött, fájlokat töltött le a netről, weboldalakat jelenített meg otthonában, nem kis kalamajkát okozva ezzel az amúgy is rafinált bűnözőknek.

Bővebben...

Elektromos készülékeink villámvédelme

Manapság nem ismeretlen előttünk a klímaváltozás fogalma. A folyamat az előzetes becslésekkel ellentétben már bizonyított módon elindult, sőt napjainkban egyre aggasztóbb méreteket ölt. Hazánk földrajzi helyzete szerencsésnek mondható, mert nálunk ugyan nem alakulhat ki szökőár, nincsen vulkáni tevékenység, de pl. a gyakori szélsőséges időjárás (szélviharok, nagy mennyiségű, különböző halmazállapotú csapadék) komoly környezeti károkkal fenyeget. Az elmúlt pár év időjárási megfigyelései alapján egyre jobban látható, hogy a szélsőséges időjárási helyzetek megsokasodtak, és egyre gyakoribbak hazánkban is a heves zivatarok. A zivatarok természetes velejárója pedig a villámlás, ami az elektromos kisülések természetéből fakadóan számos közvetlen és közvetett hatást vált ki környezetünkben. Gondoljunk csak az okozott anyagi kárra, de pótolhatatlan veszteség is érhet bennünket, ha pl. a számítógépünkön tárolt adataink sérülnek, vagy semmisülnek meg.

Bővebben...

Számítástechnika a felhőben

Informatikai körökben mostanában felkapott fogalom lett a felhő (felhő-számítástechnika, számítási felhő, stb.). Érdekes, hogy az igény és a fogalom már az 1960-as években felmerült. Még a hazai internetező közönség is 10-15 éve intenzíven használ „felhőben lévő” szolgáltatásokat.

Bővebben...

Revolúció az adattárolásban

Az informatika gyorsan változó világában megszokhattuk, hogy időről-időre fontos újdonságok bukkannak fel. Úgy látszik most a számítógépek, és notebookok háttértárolóján van a sor, így a technológiai újdonságok iránt érdeklődők újabb mozaikszót tanulhatnak meg, az SSD-t. De egyáltalán mi is ez és valóban fontos újdonságról van szó?

 

HDD- azaz winchester

hard_disk.jpg

Nos, kezdjük talán ott, hogy a mai számítógépeinkben található háttértárak (ismertebb nevén winchesterek) talán az utolsó hétköznapi használatban is bevetett, mechanikus elven működő egységek. Évtizedek óta használt, így rendkívül kiforrott technológiáról van szó, (a szabadalmat 1956-ban nyújtotta be az IBM) mely azonban lassan eléri kapacitásának és sebességének határait. Az egyre égetőbb gondot, pedig ez utóbbi, a tempó jelenti, hiszen a számítógépek adatfeldolgozási sebességének növekedésével rég nem tudnak lépést tartani a winchesterek. Ezért aztán egyre gyakrabban fordul elő, hogy gépünk processzora számolna, dolgozna de a szükséges adatok egyszerűen nem állnak időben rendelkezésre. A probléma nem csak az egyre lemaradó sebességgel van, hanem az adatátvitel idejének jelentős kilengéseivel, ami többek között függ az olvasófej pillanatnyi helyétől, az adatok elhelyezkedéstől is, hiszen például a lemez külső szélén gyorsabb az olvasás. Az adatátvitel sebességének meghatározásakor alapvetően három érétket szoktunk nézni:

Bővebben...

Az adatmentésről

Adataink, dokumentumaink mentése fontos. A mai adattároló eszközeink nagy része elég megbízható, meghibásodás viszonylag ritkán történik.

Ezért tévesen úgy gondolhatnánk, hogy nincs értelme pénzt vagy akár csak időt fordítanunk a megelőzésre.

 

Bővebben...

A por átka a számítógépeinken is

Immár több évtizedes szerviz tapasztalatunknak köszönhetően egyértelműen kijelenthető, hogy a számítógépek és notebookok leggyakoribb meghibásodásának kiváltója egy olyan tényező, amit egészen egyszerűen ki lehet küszöbölni.
Igen, a porról van szó! Ilyen aprónak tűnő dolog is okozhat kellemetlenséget és nem várt költségeket. De hogyan árthat ez számítógépünknek, vagy notebookunknak, és akkor miért nem árt például a hifi berendezésnek? Hát egyszerűen azért, mert ott nincs olyan mennyiségben jelen. A számítógépek ventilátorai azonban felkeverik az apró porszemcséket és egyúttal „ötvözik” a levegőben lebegő apró textilszálakkal is, melyek a belső alkatrészeken felütközve megtapadnak, leülepszenek. Problémát pedig egyrészt az áramvezető képességük, másrészt a tömítő hatásuk miatt bekövetkezett túlmelegedés okozhatja.

Bővebben...

PC, notebook, netbook, tábla PC ?

A számítógépek világában különösen jellemző a folyamatos fejlődés. Az eszközök egyre szélesedő választékából pedig egyre nehezebb megtalálni az igényeinknek megfelelőt. Kezdetben örültünk az asztali számítógépnek, aztán iszonyú sebességgel terjedtek el a notebookok, pár évvel ezelőtt a netbookok, újabban pedig egyre többet lehet hallani a tábla pc-kről. Hogyan tudom kiválasztani, hogy ezek közül melyikre van szükségem?  Kezdjük talán a notebookokkal.

Bővebben...

Elérhetőség

 • Tel.:  +36 92 550-373
 • Fax: +36 92 550-374

  Nyitva tartás:
 • H-P:   8:00-17:00
 • Szo.:  9:00-12:00
  Email:
 • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rólunk

 • Hardver-szoftverkereskedelem
 • Rendszer integráció
 • Helyi és nagy távolságú hálózatok
  tervezése és kivitelezése
 • Szerviz
 • Alkalmazások fejlesztése
 • Weboldal szerkesztés